Welkom op onze website!

 

Dakwerken

FB Dak- en Bouwservice is gespecialiseerd in alle vormen dakwerken, zowel in onderhoud, renovaties als nieuwbouw. Een goede dakbedekking voor uw woning of bedrijfspand is van groot belang.

Een gezonde staat van uw dak is belangrijk en bij veel verzekeringsmaatschappijen verplicht. Onder dakrenovaties worden werkzaamheden verstaan waarbij een bestaand dak herstelt of (gedeeltelijk) vernieuwd wordt. 

Redenen voor een dakrenovatie kunnen ouderdom zijn, maar ook wanneer u schade aan uw dak heeft of dat vermoedt. In dat laatste geval moet u niet te lang wachten maar direct contact opnemen met een professional. Dakrenovaties zorgen ervoor dat daken weer in gezonde conditie worden gebracht en een nieuwe uitstraling krijgen. 

FB Dak- en Bouwservice heeft al vele dakrenovaties uitgevoerd bij bestaande woningen en bedrijfspanden. Scheurtjes in dakleer en losgelaten dakbedekking door slijtage kunnen wijzen op noodzakelijke dakrenovaties.

Wat uw wensen ook zijn met betrekking tot dakbedekking, wij bieden u altijd een passende oplossing aan. Dankzij onze ervaring en gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal zijn wij in staat om elk pand van een ideaal dakwerk te voorzien.

Wij werken met de volgende dakbedekking;


>Bitumineuze dakbedekking<

Bitumineuze dakbedekking (ook wel bitumen dakbedekking) is de meest gebruikte vorm van dakbedekking voor platte daken in Nederland. Was bitumen ooit het residu van gedestilleerde aardolie, tegenwoordig is het een speciaal geëngineerde grondstof. Het zorgt voor de belangrijkste eigenschap van dakbedekking: blijvende waterdichtheid. Het is een plastisch materiaal - vervormbaar als de temperatuur oploopt - en heeft een goed hechtend vermogen. Kortom: bitumen is een vertrouwd en beproefd materiaal om een dak mee te bedekken.

Er zijn twee soorten bitumen dakbedekking, APP en SBS.

1) APP staat voor Atactisch PolyPropyleen. Dit is een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. Door de toevoeging van APP is het bitumen makkelijker te verwerken, krijgt het een hoge temperatuursstabiliteit en is gemakkelijker te verwerken.

2) SBS staat voor Styreen Butadien Styreen. Dit is een hoogwaardige kunststof die speciaal wordt vervaardigd. SBS is een kunststof dat zeer elastisch is onder omgevingstemperaturen. Door SBS met bitumen te mengen krijg je SBS gemodificeerd bitumen.

Zowel APP als SBS zijn hoogwaardige bitumen dakbedekkingen en hebben beiden een levensduurverwachting van circa 20 jaar. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP.

FB Dak- en Bouwservice werkt met beide soorten hoogwaardige bitumendakbedekking.


>Kunststof dakbedekking<

Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als licht hellende daken. Voordeel van kunststof dakbedekking is dat het milieuvriendelijk is. In veel gevallen is het volledig recyclebaar. Bovendien is het relatief dun en daardoor licht in gewicht. Hierdoor kan vaak worden volstaan met een lichtere onderconstructie. Er zijn verschillende soorten kunststof dakbedekking.

De meest gebruikte zijn EPDM en PVC.

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en wordt vaak koud verlijmd. In tegenstelling tot bitumen dakbedekking komt er bij EPDM geen brander aan te pas. EPDM heeft weinig onderhoud nodig. Mos of alg kan er niet op leven, het dak blijft dus mooi schoon. Ook is het duurzaam. Het gaat probleemloos 40-45 jaar mee. Een belangrijke eigenschap zeer elastisch is (wel 400% rekbaar). Buiten Europa is deze dakbedekking al langere tijd een begrip. In Nederland komt het de laatste jaren door als populaire dakbedekking. EPDM is qua prijs wel duurder ten opzichte van bitumen dakbedekking maar heeft daarentegen wel een een langere levensduur.

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride. PVC is alleen geschikt voor platte daken of voor daken met een lichte helling. Enkele voordelen van PVC is dat het milieuvriendelijk is, recyclebaar, wortelbestendig en onderhoudsvrij. PVC dakbedekking kan wel meer dan 20 jaar mee. Om dat te behalen moet er wel regelmatig onderhoud aan het dak worden gepleegd (vuil en afzettingen verwijderen). Het wordt aangeraden om dat twee keer per jaar te doen.

FB Dak- en Bouwservice werkt met beide soorten kunststof dakbedekking.


Uiteraard kunt u bij FB Dak- en Bouwservice ook terecht voor shingles dakbedekking en groene dakbedekking (sedum).

Wilt u isolatie laten aanbrengen? Dan bent u bij FB Dak- en Bouwservice ook aan het juiste adres.

 

Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken, waarna wij u een persoonlijk voorstel kunnen doen.